Duurzaamheid

DKG duurzaamheid

Werken aan een volledig circulaire economie

Sinds 12 juli 2023 heeft DKG, moederbedrijf van Bruynzeel Keukens en Keller Keukens, als eerste Nederlandse keukenfabrikant het hoogste niveau op de CO2-Prestatie ladder behaald. Met het niveau 5 certificaat tonen wij aan de nodige stappen te hebben gezet voor de reductie van CO2-uitstoot binnen de gehele keten. Hiermee zijn wij voorloper op het gebied van duurzame initiatieven in de keukenbranche.

Ons duurzame initiatief sluit aan op de ambitie van de Nederlandse overheid om in 2050 een volledig circulaire economie te realiseren. Hiervoor moeten duizenden kleine- en grote bedrijven in de bouw- en vastgoedsector omschakelen naar een nieuwe manier van werken.

Een mooi voorbeeld van deze omschakeling is de ontwikkeling van de circulaire keuken. Als marktleider in de branche willen wij het goede voorbeeld geven door hét verschil te maken en klaar te zijn voor de toekomst. Zo is het binnen de projectmarkt al mogelijk om, middels het circulaire keukenproces, reststoffen te hergebruiken voor nieuwe grondstoffen ter productie van keukens.

 

MVO zonnepanelen

MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)
DKG Groep begrijpt het belang van duurzaam ondernemen. Daarom is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) één van onze strategische speerpunten en proberen wij de juiste balans te bereiken tussen People, Planet en Prosperity.

Sinds april 2017, worden onze keukens CO2-neutraal geproduceerd. Dit is het resultaat van CO2-reductie, zoals het opwekken van stroom door zonnepanelen, het omzetten van afval in energie en duurzaam transport. Daarnaast compenseren we de resterende CO2-uitstoot door te investeren in duurzaamheidsprojecten zoals Trees for All en de Climate Neutral Group.

Certificeringen
Onze inspanningen hebben daarnaast geleid tot certificeringen volgens de hoogste normen:

  • ISO 9001:2015 - kwaliteitsmanagement
  • ISO 14001:2015 - mileumanagementsysteem
  • MVO Prestatieladder - niveau 4
  • CO2-Prestatieladder - niveau 5 (bekijk certificaat)

Publicatie beleid
Ieder half jaar publiceren wij over ons energie-reductiebeleid: over inzicht, reductie en onze deelname aan een initiatief. Voor ons actuele CO2-management- en reductieplan verwijzen wij u naar de MVO-sites van onze merken Bruynzeel Keukens en Keller Keukens.

Lees hier onze MVO-verklaring